Четвртак, 09. Јануар 2014.

Пријем за Предрага Рајковића најбољег младог спортисту Србије

Председник Општине Неготин, мр Милан Уруковић и председник Скупштине општине Неготин, Дамир Ракић, приредили су данас пријем за Предрага Рајковића, најбољег младог спортисту Србије за 2013. годину, у избору спортског листа „Спорт“.

Уз жеље да настави са успесима и да се развија и гради каријеру, онако како је и започео, председник општине Неготин је истакао да се Неготинци  могу поносити Предрагом, јер је после златне медаље са Европског првенства и титуле најбољег голмана, у наш град донео и признање најбољег младог спортисте наше земље. Председник општине је Предрагу Рајковићу пожелео да у најскорије време постане и први голман Црвене Звезде, али и репрезентације Србије.

 

Предраг Рајковић, захвалио је председнику и руководству Општине Неготин, на указаном времену и пажњи и истакао да му пуно значи што људи из града у коме је рођен и где је направио прве голманске кораке, прате његове резултате. Он је такође рекао да ће и даље напорно радити и да су му амбиције да остави траг у свом садашњем клубу и репрезентацији Србије, са којом га очекује одбрана титуле на првенству у Мађарској.

Признање спортског листа „Спорт“ једно је од највећих признања у нашој земљи, када су у питању избори за спортисту године. Традиција додељивања овог признања траје већ 57 година, а добитници су бројни познати спортисти из доба СФРЈ, СР Југославије, а сада и Србије. Предраг Рајковић је први Неготинац, који је добио ово признање.  

 

Иначе, младом Рајковићу ово није прво општинско признање. На пријему после освајања златне медаље на ЕП у Литванији, председник Општине Неготин, мр Милан Уруковић, уручио је Предрагу плакету Неготина за посебан допринос у развоју и афирмацији нашег града, а 2010. године додељена му је и повељу града, признање које се додељује младим и талентованимм Крајинцима за изузетан допринос у области образовања, културе и спорта.