Уторак, 01. Јул 2014.

Пријем за освајаче медаља на државном првенству у Бенч Пресу

Ненад Трандафировић, члан Општинског већа општине Неготин, примио је јуче освајаче медаља на државном првенству у Бенч Пресу.

Кроз разговор, они су упознали члана Општинског већа са својим досадашњим резултатима и достигнућима, као и са даљим плановима. Они су такође говорили и проблемима са којима се суочавају, с обзиром да још увек немају регистрован клуб.

Трандафировић је истакао да је локална самоуправа спремна да помогне у њиховом даљем раду и да ће им пружити сву потребну подршку, како би у најскорије време регистровали клуб и постали чланови Спортског савеза општине Неготин, чиме би се испунио и услов за њихово финансирање од стране општине. 

На другом државном првенству у Бенч Пресу, које је одржано у Параћину, у организацији Уједињеног Српског Powerlifting Савеза и ББК Арене из Параћина, такмичари из Неготина освојили су 6 медаља, од тога 4 златне, једну сребрну и једну бронзану.

Христијан Страиновић у дусциплини Benchpress EQ у категорији опен до 67,5 кг освојио је златну, а у дисциплини Benchpress RAW у категорији опен до 67,5 кг сребрну медаљу. Милош Бранковић у дисциплини Benchpress RAW у категорији опен до 75 кг освојио је златну медаљу и оборио државни рекорд, подигавши тежину од 150 кг, надмашивши претходни државни рекорд.

У дисциплини Benchpress RAW у категорији тинејџери T1 до 75 кг, Александар Јовановић освојио је златну медаљу, као и Иван Јанковић у дисциплини Benchpress RAW у категорији тинејџери Т2 до 82,5 кг, док је Марко Остојић у дисциплини Benchpress RAW у категорији јуниори до 67,5 кг освојио бронзану медаљу.

На првенству је учествовало 142 такмичара из целе Србије.