Понедељак, 01. Јул 2013.

Пријем за најуспешније ђаке

Пријем за учеснике и добитнике првих, других и трећих места на републичким такмичењима, као и учеснике и победнике међународних, међуокружних и окружних смотри, приредио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

На крају школске године, настављена је, прошле године установљена пракса, награђивања најуспешнијих ђака неготинске општине. Ђацима који су освојили прво место на републичком такмичењу, уручене су награде у износу од 10.000 динара, за друго место награда је 8.000 и за треће 6.000 динара, док су сви учесници  такмичења добили књиге.

 

„Ви сте најуспешнији ученици наше општине и ми се због тога поносимо вама. Жеља нам је да се, у ово време када на смо, нажалост сведоци да успех у школи многим вашим вршњацима није вредан труда, што више ваших другова добије мотив да се доказује у правим вредностима као што су наука, култура, уметност. Као још један доказ да општина Неготин брине о својим најмлађима суграђанима је и чињеница да ми већ годинама редовно стипендирамо ученике и студенте. Ових дана донели смо решење о стипендирању још четири студента, а од раније општинску стипендију добија њих десеторо. Ја вас позивам да конкуриште за стипендије јер ми озбиљно на вас рачунамо као на будућност овог града.  У то име желим вам још више успеха и захваљујем што на овај начин презентује нашу општину“ – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

За прво место на републичком такмичењу из немачког језика, са 10.000 динара награђен је Никола Прстић, ученик ОШ “Бранко Радичевић“. Друго место и новчану награду од 8.000 динара добили су Јана Чеклановић, ОШ “Вук Караџић“ за српски језик, Владан Буквић, Никола Цојић и Милан Милошевић, ОШ “Бранко Радичевић“, за стони тенис, Бојан Бајер, ОМШ “Стеван Мокрањац“, за клавир и Владимир Владић, ОМШ “Стеван Мокрањац“ за трубу. За треће место са по 6.000 динара награђени су Милош Павловић, Неготинска гимназија, из биологије, Јован Марковић, ОМШ “Стеван Мокрањац“ (клавир) и Никола Ђурђић, ОШ “Вук Караџић“, за информатику и рачунарство.