Петак, 15. Септембар 2017.

Пријем за најбољег

Стефана Марковића из Неготина, једног од најбољих најмлађих потпоручника Војске Србије и његову породицу примили су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и његов заменик Бобан Стингић. Потпоручник Стефан Марковић најбољи у виду  Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана, са општим успехом 8,93, студијски програм Менаџмент одбране, модул АРЈ за ПВД, награђен је пиштољем са посветом на свечаној церемонији приређеној 9. септембра испред Дома Народне скупштине. Стефану је у име његових суграђана на постигнутом успеху честитао председник Величковић и том приликом уручио пригодан поклон.

  

„Стефан је показао свој квалитет. Ми као град и општина можемо да будемо поносни на његов успех. Све ово је његова заслуга и заслуга његових родитеља. Сигурно да је било потребно много труда, одрицања, мотива и да није било нимало лако али он је својим успехом показао колики је потенцијал. Честитам Стефану на постигнутом великом успеху и желим све најбоље у будућем раду.“ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

Стефан Марковић успешним завршетком Војне академије у касарни која носи име знаменитог Неготинца генерала Јована Мишковића кренуо је путем славних официра нашег краја међу којима је и генерал Љубиша Стојимировић који је такође био међу најбољима у свом виду.

„Није било лако, поготово прве године на Војној академији. Тада је било најтеже, то је било  упознавање али већ касније све ишло како треба и није било никаквих проблема.  За овај позив сам се определио зато што мислим да је Војна академија најбоља академија за стицање знања и пре свега из љубави према официрском позиву.“ изјавио је медијима потпоручник Марковић.

  

Потпоручник Стефан Марковић је већ почетком недеље ступио на дужност инструктора у обуци војника  на добровољном служењу војног рока у Батајници.