Петак, 10. Март 2023.

ПРИЈЕМ ЗА МАМЕ КОЈЕ СУ У 2022.ГОДИНИ ДОБИЛЕ ТРЕЋЕ И СВАКО НАРЕДНО ДЕТЕ

   

Поводом Међународног дана жена Владимир Величковић, председник Општине Неготин, приредио је традиционални пријем за мајке које су у претходној години родиле треће и свако наредно дете. У прошлој години у општини Неготин двадесет мајки које су родиле треће, четврто, пето и шесто дете, остварило је право на једнократну помоћ, поклон честитку,  у износу од 20.000 динара.

 

„ Ово је један од најлепших задатака и разлог због којег смо се данас састали. Свима честитам од срца на кораку који сте направили, који није први него трећи и сваки наредни , и то је нешто најлепше што сте могле да приуштите себи а и својим ближњима. Поклон честитка  је један мали знак пажње од локалне самоуправе. Ми смо у овој години одлучили да се износи за ове намене дуплирају , иако сматрам да су симболични, али желимо да вам се захвалимо на потезу на који сте  учинили да нас буде што више.“, рекао је приликом уручења цвећа председник Величковић.

    

Право на једнократну помоћ, поклон честитку поводом 8. Марта Дана жена, у појединачном износу од 20.000 динара, остварило је 2жена за 21 дете. Износ је увећан за десет хиљада у односу на прошлу годину, а из буџета Општине Неготин је за ове намене издвојено 420.000 динара. Општина Неготин је, у оквиру финансијске подршке породицама са више деце сваке године поред осмомартовске једнократне помоћи мајкама које су у претходној години добиле треће и свако  наредно дете, обезбедила и матерински додатак за незапослене мајке за више деце, у износу од  10.000 динара која се исплаћује у 12 месечних рата а који је у 2022. години користило 15 мајки.