Среда, 06. Октобар 2010.

Пријем за малишане вртића, основце и средњошколце

2927_1.jpg

Поводом “Дечије недеље” и Дана отворених врата, данас је организован традиционални пријем за малишане вртића “Пчелица”, и ученике основних и средњих школа.

2927_2.jpg

Њих су у малој сали зграде општине Неготин дочекали први људи наше општине, председник општине др Влајко Ђорђевић и председник Скупштине општине мр Милан Уруковић.  

2927_6.jpg

По традицији, ученици су били у прилици, да поставе питања и изразе своје жеље у погледу обезбеђивања бољих услова за образовање и одрастање. У зависности од школе и узраста, жеље и потребе су различите.

2927_4.jpg

Тако су најмлађи од председника тражили да им купи играчке, док су нешто старији ученици имали и сложеније захтеве, да се реши проблем контејнера испред њихове школе, паркираних возила на тротоару, паса луталица.

2927_5.jpg

Између осталог наши млади суграђани пожелели су и да се изграде нови и уреде постојећи спортски терени и сале и да им се побољшају услови за обављање наставе у школама, сређивањем појединих кабинета. Пожелели су такође да у нашем граду има више дешавања за младе.

2927_7.jpg

Председник општине др Влајко Ђорђевић пажљиво је саслушао своје госте, а потом им обећао да ће локална самоуправа гледати да у складу са својим финансијским могућностима изађе у сусрет што већем броју школа, а настојаће и да деци обезбеди што квалитетније услове за рад, јер су она наша будућност.

2927_3.jpg

Председник је предшколцима и ђацима уручио и пригодне поклоне.