Петак, 11. Октобар 2019.

Пријем за децу

Владимир Величковић, председник Општине Неготин приредио је, у оквиру Дечје недеље, у малој сали Општине Неготин, традиционални пријем за децу Предшколске установе „Пчелица“, ученике основних и средњих школа. Пријему је присуствовао и Миодраг Станојевић, члан Општинског већа за просвету.

  

  

И ове године разговарали смо са ученицима представницима свих школа и вртића који су нам указали на оно што би  волели да се у општини промени и унапреди, истакао је Величковић и додао:
„Бригу и пажњу коју данас указујемо деци требало би да пружамо  свакога дана. Локална самоуправа доста улаже у образовање, али увек може више и  покушавамо да повећамо средства где год можемо. Покушавамо да изађемо у сусрет и решимо проблеме у одрастању деце јер они су најбитнији и наша будућност. Деци треба обезбедити што боље услове за одрастање и образовање. Из општинског буџета  за предшколско образовање, бесплатан вртић за треће и свако наредно дете у породици, основно и средње образовање, стипендирање ученика и студената, прварице за прваке, награђивање најбољих ученика, бесплатну ужину за треће и свако наредно дете у породици и децу слабијег материјалног стања издвојено је близу 194 милиона динара.“

  

У току је реализација пројекта „Модернизација школа“ и радови се изводе на реконструкцији ограде  у ОШ „Вук Караџић“, затим у штубичкој школи, на замени столарије на једном спрату Техничке школе. Велика инвестиција на замени крова на ПУ „Пчелица“ спроводи се и преко кабинета министра без портфеља за демографска питања.

  

Деца су у оквиру Дана отворених врата обишла кабинет председника Општине Неготин, салу СО Неготин и Услужни центар.