Петак, 05. Октобар 2012.

Пријем за децу

3904_1.jpg

Поводом “Дечије недеље”, пријем за ученике основних школа и децу предшколског узраста приредио је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин заједно са Драгољубом Ђорђевићем, својим замеником и Радомиром Милосављевићем, чланом Општинског већа.

3904_2.jpg

Поздрављајући децу и честитајући им празник деце, мр Милан Уруковић је нагласио : “Дечија недеља и јесте право време да се у свакој средини, па и у нашем Неготину, чује глас деце, да се уваже њихови предлози и жеље, да се покрену акције за децу и са децом које поправљају њихов статус у породици, школи, окружењу, са циљем да током целе године положај детета буде у центру друштвене пажње и бриге.

3904_4.jpg

Ученици неготинских основних школа лично су председнику општине пренели своје предлоге за побољшање услова у њиховим школама и окружењу и то почев од уређења спортских терена, паркова, до едукативних радионица и културних садржаја. Списак предлога и жеља ученика средњих школа изречених на састанку Ученичког парламента,  председнику општине предала је Сузана Сиротовић, директорка Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“.

„Посебно ми је драго што је овогодишња Дечија недеља у Неготину започела управо састанком Ученичког парламента где сте ви дефинисали ваше потребе и предлоге за њихово решавање. Ми ћемо пажљиво проучити све ваше захтеве и ја вам обећавам, да ћемо вам, у складу са могућностима, изаћи у сусрет и испунити жеље. Ја сам већ најавио да ће пројекцијом буџета општине за наредну годину за образовање бити предвиђено више средстава“  – подсетио је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.

3904_5.jpg

Гости дечијег пријема уручили су председнику општине поклоне које су сами израдили на часовима ликовног васпитања, а председник је њих даривао поклон пакетима са школским прибором.

3904_3.jpg

Деца су потом обишла кабинет председника општине Неготин и председника Скупштине општине Неготин као и скупштинску салу где су упознати са функционисањем локалне самоуправе.