Уторак, 01. Октобар 2013.

Пријем за бруцоше неготинског одељења Учитељског факултета из Врања

Пријем за 26 студената прве године неготинског одељења Учитељског факултета из Врања приредили су проф др Стојан Ценић, декан и мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

На прву годину основних академских студија Учитељског факултета у Врању, одељења у Неготину уписано је 15 студената који се школују на терет буџета и 11 самофинансирајућих. Ово иначе, је осма генерација студената која у Неготину уписије основне академске студије врањског Учитељског факултета. Иначе, одељење Учитељског факултета из Врања у Неготину постоји већ 15 година, односно од укидања Више школе за образовање васпитача.

 

Студенте је поздравио и пожелео им успешно школововање проф др Стојан Ценић, декан факултета.

Осим класичних предавања, од ове школске године имаћете  могућност  он-лине праћења појединих предавања из матичног факултета у Врању – најавио је проф Ценић.

 

Декан се  захвалио мр Милану Уруковићу, председнику Општине Неготин који се одазвао позиву да присуствује пријему бруцоша.

Задовољство ми је да истакнем да ће ове школске године у Неготину на основним академским студијама студирати преко 60 студената, 35 на Факултету еколошке пољопривреде и 26 овде, на Учитељском факултету, што је највећи број до сада. Драго ми је и што ће на Учитељском факултету већином студирати млади из околних градова – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин и најавио логистичку помоћ локалне самоуправе за студије у Неготину.