Уторак, 05. Март 2024.

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЖЕНА

Поводом 8. марта, Међународног дана жена Владимир Величковић, председник Општине Неготин, приредио је данас традиционални пријем за мајке које су у претходној години родиле треће и свако наредно дете. Двадесет седам мајки из општине Неготин у прошлој години родиле треће, четврто, пето, шесто и седмо дете, и тиме оствариле право на једнократну помоћ, поклон честитку у износу од 20.000 динара.
 
 
 
„Одлучити се на овај корак неизмерно je леп, храбар и нимало лак потез. И ове године имамо 27 мајки које су се оствариле као мајке са три и више деце. Ми смо већ разговарали на тему повећања подршке коју усмеравао вама. Помоћ јесте мала, али највреднији је живот који сте ви дали и обавеза коју сте преузели да немали број деце изведете на пут. Ово је најлепши тренутак на овом месту, поред дневних проблема и обавеза, и велика част. Упућујем велику захвалност свима вама што сте донели на свет толико малишана.", поручио је данас мајкама председник Величковић и најавио повећање новчаног износа осмомартовске честитке за 50 одсто и материнског додатка за незапослене мајке за треће и свако наредно дете за 100 процената.
 
 
 
Председник Владимир Величковић је на данашњем пријему уручио 27 поклон честитки и за те намене из буџета Општине Неготин је издвојено 540.000 динара. У оквиру финансијске подршке породицама са више деце, поред осмомартовске једнократне помоћи мајкама које су у претходној години добиле треће и свако наредно дете, право на матерински додатак за незапослене мајке за више деце, у износу од 10.000 динара која се исплаћује у 12 месечних рата у 2023. години остварило је 15 мајки. Услугу бесплатног боравка у вртићу као треће, четврто и свако наредно дете тренутно користи 70 малишана, док је право на бесплатну ужину остварило 314 ученика.