Уторак, 03. Децембар 2019.

Пријем поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

Општина Неготин је поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом приредила је данас пријем за представнике инвалидских организација са територије општине Неготин. Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин је честитала представницима Спортског друштва  инвалида, Удружења  инвалида рада, РМВИ и Цивилних инвалида рата, Међународни дан особа са инвалидитетом и поручила да им локална самоуправа стоји увек на располагању.

  

Трудимо се да позитивно одговоримо на планове ваших удружења које подржавамо  преко конкурса за пројектно суфинасирање активности удружења, наравно у складу са нашим могућностима. Ове године подржали смо рад осам удружења особа са инвалидитетом, у укупном износу од 1.290.000. Општина Неготин стипендира  лица из осетљивих друштвених група а једна од новина од следеће године је да ће право на бесплатну ужину имати сва деца са инвалидитетом. Наша општина уз подршку Швајцарске агенције SWISS PRO реализује пројекат „Будимо јачи“, у вредности од 13.690 долараПројекат обухвата набавку физиотерапеутске и логопедске опреме и организацију логопедских третмана за децу у Удружењу „Дуга“ што је једна врста помоћи деци са инвалидитетом са територије наше општине.“ истакла је Селенићева.

  

На пријему је највише било речи о активностима, проблемима са којима се суочавају и начинима унапређења рад удружења особа са инвалидитетом