Петак, 02. Децембар 2016.

Пријем поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, заменица председника Општине Неготин, Надица Васић, приредила је данас пријем за представнике инвалидских организација са територије општине Неготин. Пријему су приусуствовали представници Спортског друштва инвалида, Удружења РМВИ и Цивилних инвалида рата.  

Обраћајући се присутнима, Надица Васић, заменица председника општине Неготин, истакла је да је општина Неготин издвојила значајна средства како би особама са инвалидитетом омогућила квалитетније услове живота и рада.

„Општина Неготин је ове године за девет удружења, која окупљају особе са инвалидитетом, издвојила 1 013 500 динара, обезбеђен је превоз за 18 ученика, за шта је из буџета издвојено 1 427 000, а локална самоуправе је са 200 000 динара учествовала и у пројекту „Моја тета“, који је уз подршку ресорног министарства, реализовало удружење Дуга. У оквиру Пројекта техничког регулисања саобраћаја обезбеђено је 39 паркинг места за особе са инвалидитетом, а у самој управи запослен је један радник са инвалидитетом. Општина ће наставити да помаже рад Удружења особа са инвалидитетом и у наредном периоду и сматрам да би њихове проблеме требало сви заједно да решавамо спречавањем дискриминације и промовисањем културе толеранције“ – рекла је између осталог Надица Васић.      

Представници  ових организација, појединачно су упознали заменицу председника са својим радом, тренутним активностима, потребама и проблемима  које имају. Као један од највећих намеће се непостојање рампи за превазилажење архитектонских баријера. Надица Васић је упознала присутне, да је у наредној години планирано постављање рампе у Дому културе, као и да се тражи техничко решење за постављање рампе у згради локалне самоуправе.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.