Недеља, 25. Март 2018.

Пријем код председника општине Неготин

Владимир Величковић, председник општине Неготин, поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања и меморијала „Генерал Љубиша Стојимировић“, уприличио је пријем за чланове породице Стојимировић, представнике СУБНОР-а и Скупштине Клуба генерала и адмирала.

 

„Општина Неготин се преко СУБНОР-а укључила у обележавање овог датума, који не смемо заборавити и ми пружамо пуну подршку овој организацији у њиховом раду и чинићемо то и наредних година. Морам да истакнем да је локална самоуправа прихватила и иницијативу СУБНОР-а и у знак захвалности војницима и официрима, који су дали живот за своју земљу, неколико улица у нашем граду носиће њихова имена и то је најмање што смо могли да учинимо за њих и њхове породице.“ – истакао је Величковић након пријема.    

 

На састанку је постигнута и сагласност да се са припремом јубиларног петог меморијала и јубиларне двадесете годишњице од почетка НАТО агресије на нашу земљу, отпочне већ сада и да све буде завршено до краја последњег квартала ове године.

Поздрављајући домаћина заменик председника СУБНОР-а Србије генерал Видосав Ковачевић указао је да се однос према овој кровној организацији антифашиста и патриота у нашој земљи мења у позитивном смислу.

Данијел Стојимировић, син генерала Љубише Стојимировића, у име своје породице захвалио се председнику општине на пријему и свим организаторима Меморијала и понудио сву могућу сарадњу породице на том плану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.