Петак, 06. Децембар 2013.

Пријем код градоначелника Љубљане и жупана Општине Бохињ / видео

На пријемима које су за делегацију Општине Неготин приредили Зоран Јанковић, градоначелник Љубљане и Франц Крамер, председник Општине Бохињ, приликом студијске посете Словенији, договорена је сарадња са овим  словеначким општинама.

 

„Источна Србија је изразито леп крај и мени је драго што смо имали прилику да у овом директном контакту установимо шта су компаративне предности на основу којих можемо започети сарадњу на обострано задовољство.“ – истакао је Зоран Јанковић, градоначелник Љубљане.

 

Делегацију Општине Неготин, на пријему код градоначелника Јанковића, једног од најутицајнијих и најуспешнијих челника словеначких градова, предводио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

„За нас као Општину на Истоку Србије веома је значајно да успоставимо сарадњу и применимо искуства и која Зоран Јанковић, као искусан привредник и утицајан политичар, већ годинама примењује и са успехом води главни град Словеније који има годишњи буџет од 286 милиона евра. Словеније је држава која нам по много чему може послужити као узор.“ – рекао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

Приликом студијског путовања у Словенији, делегација Општине Неготин заједно са групом пољопривредника боравила је и у регији Бохињ, једној од најатрактивнијих туристичких дестинација која је такође позната по изузетно развијенимој пољопривредној производњи. Том приликом за делегацију Општине Неготин, пријем је приредио Франц Крамар, жупник Општине Бохињ, који је потом присуствовао и презентацији крајинских вина и меда.

 

„Срећни смо опет сарађујемо са нашим пријатељима из Србије и надам се да ће то у будуђности бити нормална појава, као и у време СФРЈ.“ – рекао је Франц Крамар, жупан Општине Бохињ.  

 

Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин подсетио је да је Општина Неготин у време СФРЈ имала добру сарадњу са словенским фирмама.

 

„Жеља нам је да сарадњу коју смо започели наставимо и учврстимо имајући у виду да  смо установили да има потенцијала да изградимо заједничку причу од интереса за грађане Бохиња и Неготина. Очекујемо узвратну посету наших пријатеља из Словеније“ – истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

Пријем код градоначелника Љубљане