Уторак, 25. Октобар 2011.

Презентација сушаре у оквиру Сајма "Дани јабуке"

3439_1.jpg

У оквиру првог Сајма јабука „Дани јабуке“ који је одржан у петак у Неготину, у малој сали Скупштине општине Неготин одржана је презентација нове технологије у области сушења и прераде воћа поврћа, лековитог биља, зачина и печурака.

Током ове прецентације представници фирме „НТИМ Технологy“ из Београда представили су нову сушару СОЛАРИС 1. Говорећи о предностима ове сушаре у односу на претходне они су истакли да она пружа изузетно висок квалитет осушених производа уз мању потрошњу енергије, уз то није јој потребна ни додатна инфраструктура.     

3439_2.jpg

Сушара СОЛАРИС 1 је патентирана у Србији и заштићена интернационалним патентима. Сушара је мобилна на точковима, и лако прилагодљива клијентовим потребама.

Процес сушења контролише микропроцесор укључујући 50 различитих програма и омогућује аутоматски трансфер са соларне на електричну енергију и обрнуто. Микропроцесор самостално бира извор енергије, што значи да користи сунчеву енергију колико год је то могуће, а онда се пребацује на електричну.

3439_4.jpg

Контролни систем омогућује подешавање параметара за 50 различитих програма сушења.

Делови на које се постављају делови биљке за сушење, као и комплетан доток ваздуха у машину направљени су од нерђајућег челика према HACCP и ISO стандардима за прехрамбену индустрију.

3439_3.jpg

Презентација је била намењена учесницима сајма, али и другим заинтересованим произвођачима јабука и воћа.