Четвртак, 10. Март 2011.

Презентација партнерског пројекта

3107_1.jpg

У склопу имплементације пројекта „Модернизација и конзервација Водоводног торња“, који реализује општина Дробета Турну Северин у партнерству са општином Неготин, а који се  финансира  кроз ИПА Програм Прекограничне сарадње Румуније и Србије, данас је у малој сали општине Неготин приређена презентација овог пројекта за све заинтересоване са територије општине Неготин.

3107_2.jpg

Пројекат је представила Mihaela Cati Vatuiu асистент менаџера пројекта, док је о самом значају Воденог торња за туризам Турну Северина говорила Luminita Tanasescu. Александра Матић, испред општине Неготин представила је туристичке објекте нашег града.

Вредност пројекта„Модернизација и конзервација Водоводног торња“ је 955.600 евра. Општина Неготин неће имати финансијске добити од овог пројекта, али је партнерство у њему веома важно, за спровођење других заједничких пројеката прекограничне сарадње и заједничких акција румунских и српских партнера у циљу достизања уравнотеженог и одрживог друштвено-економског развоја пограничног подручја Румуније и Србије.
У наредном периоду на нивоу локалних заједница партнера, биће омогућено широј јавности да се информише о заједничком програму, његовој вредности, специфичним и општем циљу пројекта, циљним групама, активостима које подразумева и коначно  резултатима.

3107_3.jpg

ИПА програм прекограничне сарадње финансира Европска Унија у оквиру инструмената за предприступну помоћ, а суфинансиран је од стране држава учесница програма.