Понедељак, 10. Аугуст 2020.

ПРЕМА ПРЕПОРУЦИ ШТАБА БАЗЕН ОД СУТРА ПОНОВО РАДИ


Препоруком Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин градски базен ће, после једномесечне паузе проузроковане погоршаном епидемиолошком ситуацијом, почети са радом у уторак 11. августа.
Штаб за ванредне ситуације општине Неготин је на 29. седници препоручио ЈКП „Бадњево“ Неготин, да од 11.08.2020.године омогући коришћење градског базена у Неготину грађанима уз предузимање свих препоручених епидемиолошких мера, како од Штаба тако и од стране Завода завода за јавно здравље Зајечар, а оне подразумевају: физичку дистанцу у води и ван ње, појачану хигијену руку и личну хигијену, обавезно ношење маски у затвореним просторима.
Препоручује се запосленима и корисницима да појачају хигијену руку и личну хигијену као и пролаз кроз дезо базене. На свим улазима поставити и дезинфикаторе за руке на бази алкохола са пратећим упутством.
Потребно је истакнути и обавештење о обавезном ношењу маски у затвореним просторима, како за запослене тако и за посетиоце.
Под сунцобраном могу да се налазе само две особе осим породица са малом децом, а размак између лежаљки који заузимају једна или две особе осим породица са малом децом мораће да износи најмање два метра.
Забрањени су тимски спортови у води или на обали који укључују блиски контакт.
Барови и кафићи моћи ће да служе храну само запаковану у оргиналним паковањима, столови у бару морају да буду удаљени најмање 1,5 метара, а у баровима и кафићима на базенима није дозвољено организовати забаве или прославе.
Број корисника базена је ограничен у складу са физичким мерама одржавања дистанце и боравка на отвореним базенима.
Појачати хигијену простора што подразумева свакодневно прање платоа и газних површина, дезинфекцију дохватних и седалних површина.
Такође, повећати и број особља на отвореним базенима које надгледа ситуацију како би све одређене мере биле спроведене.
Што се запослених тиче, у случају повишене температуре налаже им се останак код куће и даје препорука да иду на тестирање.
Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин пратиће спровођење мера епидемиолошке заштите на базену преко надлежне инспекцијске службе општинске управе општине Неготин.
Услуге јединог јавног купалишта у граду бесплатно ће моћи да користе деца до 18 година а сваке среде купање ће бити бесплатно за све. Цена улазнице је остала непромењена и износи 100 динара а радно време базена је свакога дана од 10 до 20 сати, а као и сваке године о безбедности купача бринуће обучени спасиоци