Четвртак, 10. Септембар 2015.

Представници мисије ОЕБС-а посетили Неготин

Мајкл Ујехара, заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији са својим сарадницима посетио је данас Неготин, где се састао са Јованом Миловановићем, председником Општина Неготин.


Представници Мисије ОЕБС-а и руководство општине Неготин  разговарали су о привредним темама, стања са националним мањинама и односу према омладини у општини Неготин.  

„Са наше стране смо изложили све информације везане за наведене теме. Посебно смо се осврнули на проблеме омладине на територији опстине Неготин, која је суочена да живи у овим тешким временима. Од господина Уехаре, добили смо савете како поступати са омладином, на основу његовог искуства у тој области. Ја бих се овом приликом захвалио представницима ОЕБС-а на посети, на исказаном интересовању и  саветима које смо добили“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин у обраћању медијима.  

„Имали смо веома добре разговоре, током којих ме је председник упознао са ситуацијом у општини Неготин. Представници Мисије ОЕБС-а често бораве овде, ја међутим нисам имао прилике и зато сам изразио жељу да посетим ваш град и сагледам ситуацију. Мисија ОЕБС-а сарадјује са локалним самоуправа и ми бисмо желели да радимо и са председником општине Неготин и са људима из локалне самоуправе, како бисмо побољшали њихове напоре да додатно појачају своје капацитете“ – рекао је Мајкл Ујехара, заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији.

Састанку су присуствовали Надица Васић, заменица председника и др мед Љубисав Божиловић, председник Скупштине општине Неготин.