Четвртак, 25. Септембар 2014.

Представници Министарства просвете обишли поплављене школе

Гордана Лековић, представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја  Републике Србије, Драгослав Марић, начелник Школске управе Зајечар и Зденка Миливојевић, представница УНИЦЕФ-а у Србији, обишли су поплављене и оштећене школе на територији општине Неготин. Циљ овог обиласка био је упознавање са тренутним стањем и процена врсте помоћи која је неопходна.

Делегацију Министарства просвете, науке и технолошког развоја,  примио је и председник Општине Неготин, Јован Миловановић са својим најближим сарадницима. На састанку се разговарало о могућностима министарства да помогне угроженим школама у нашој општини. Представници министарства су истакли овом приликом да је неопходно да стручне комисије што пре направе реалну процену штете по школама, и да такви извештаји буду достављени министарству, али и фондацијама и донаторима. 

Угрожене школе са представницима министарства министарства обишле су и Данијела Пејчић, задужена за образовање у Општинском већу  и просветни инспектор, Зорица Мијушковић.