Уторак, 13. Септембар 2011.

Представљена књига „Музички записи“ Гордане Крајачић, музиколога

3363_1.jpg

У оквиру програма 46. Мокрањчевих дана у Неготину, данас је приређена промоција књиге „Музички записи“, музиколога Гордане Крајачић из Београда, у којој посебно место припада текстовима насталим, управо, на неготинском фестивалу. Један део приче односи се на критички осврт на Мокрањчеве дане 2010. године, а други,  на сусрете које је ауторка имала са учесницима и гостима Фестивала. Гордана Крајачић је, најпре, као студент долазила на Мокрањчеве дане, одржаване у Ватрогасном дому и летњој позорници, а касније је учествовала као музиколог на симпозијумима о Мокрањцу и писала критичке осврте за разне новине. Данас може да потврди да су се током 46 година трајања Мокрањчеви дани изборили за квалитет Фестивала и бројних учесника, који својим умећем обогаћују Мокрањчеве дане.

3363_2.jpg

Књига „Музички записи“, промовисана ове године на Мокрањчевим данима, је 14 по реду коју је написала Горадана Крајачић, негујући позитивистички став према музици и људима, рекла је Александра Паладин, рецензент књиге.
Гордана је на ведар и шармантан начин публици пренела  одломке из својих прича  сећања на догађаје и сусрете, промоције, концерте и  изложбе, који на један посебан начин говоре  о минулим годинама Мокрањчевог фестивала.

                        3363_3.jpg

Гордана Крајачић, музиколог, данас је најавила своју нову књигу за коју је већ написано преко 200 страна, а која би ускоро требало да се нађе у штампи под називом „Музичке белешке“. И у тој књизи ће се, уз музичку хронологију, портрете музичара и немузичара којима је музика хоби, као четврти сегмент наћи путописне белешке које су готово редовно везане за фестивале и музичка догађања у земљи и Европи.
Гордани Крајачић је данас, по одржаној промоцији, додељена Почасница 46. Мокрањчевих дана у Неготину.