Понедељак, 11. Април 2016.

Представљена књига „Коло српских сестара у Неготину“

По Благослову Епископа Тимочког Господина Илариона, у четвртак, 7. априла, на Благовести, у препуној свечаној сали Неготинске гимназије, приређена је  промоција књиге „Коло Српских сестара у Неготину“, протојереја-ставрофора Ранка Јовића.  

  

Уз пoјање Хора Цркве Свете Тројице у Неготину, промоцију је отворио старешина Храма Цркве Свете Тројице у Неготину протојереј Милан Радовић.

  

О књизи су говорили у име издавача Ма. Ненад Војиновић, директор Историјског архива у Неготину, Радица Ђорђевић, чланица Кола српских сестара, која је том приликом прочитала и писмо председнице Кола српских сестара Александре Цане Петровић и аутор књиге протојереј-ставрофор Ранко Јовић, који је говорио  о историјату Кола Српских сестара и садржају саме књиге.

  

На крају је све присустне уз свој архијерејски благослов поздравио пригодном беседом и Његово Преосвештенство Епископ Тимочки г. Иларион. Дружење је настављено и у порти Саборне цркве у Неготину.

  
  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.