Среда, 15. Аугуст 2018.

Представљена књига "Дневник песника" Милана Д. Милетића

Књига “Дневник песника” аутора Милана Д. Милетића, чији су издавачи Интерклима-графика из Врњачке Бање и Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин, представљена је овог месеца два пута у Београду. Најпре у Удружењу књижевника Србије, а потом и у Кући краља Петра I Карађорђевића.

  

Аутор, Милан Д. Милетић, рођен је у Неготину, 1923. године, а живео је у Београду, где се бавио адвокатуром и био је познати београдски адвокат, у чијој кући су се окупљали најзначајнији интелектуалци, писци и духовници његовог времена, између осталих, др Јустин Поповић, Владета Јеротић, Васко Попа, Атанасије Јевтић и други.

За живота објавио је две књиге песама, као и књигу "Извори"(о Стевану Немањи и Светом Сави), као и књигу "Заљубљен у Христа", посвећена светом Ави Јустину Ћелијском. Умро је 2003. године у Београду и сахрањен је у порти манастира Ћелије.

Kњига “Дневник песника” је постхумно издање и у плану је издавање његових сабраних дела, чији су издавачи "Интерклима-графика" Ваљево и Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин.

  

На промоцији књиге у Удружењу књижевника Србије, после уводне речи Миљурка Вукадиновића, о књизи су говорили Милорад Грбовић, Славица Танасијевић Лазић, Ђорђе Ј. Јанић и Зорица Кубуровић. Милетићеве стихове говорио је Предраг Милетић, глумац. Књижевно вече обогатила је и Јована Савић, виолинисткиња, а крају програма присутнима се обратила и ауторова ћерка, Весна Милетић.

  

У програму приликом представљања књиге у Кући краља Петра I Карађорђевића учествовали су игуманија манастира Ћелије Гликерија(Јањић), Зорица Кубуровић, уредник, Весна Милетић, кћерка Милана Милетића, Предраг Пеђа Милетић, глумац и Власта Младеновић, песник и уредник.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.