Среда, 14. Април 2021.

ПРЕДСЕДНИК ВЕЛИЧКОВИЋ ВАКЦИНИСАО СЕ ДАНАС У КОМПАНИЈИ ЕЛИКСИР ПРАХОВО

Данас је у амбуланти највећег привредног колектива у општини Неготин, компанији "Еликсир" Прахово, организована имунизација заинтересованих радника који до сада нису примили вакцину против коронавируса. Вакцинацији је присуствовао и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, који је том приликом примио и другу дозу вакцине Фајзер.

 

„Желео сам данашњим примером да укажем на важност вакцинације, имајући у виду да смо само у марту имали 780 особа које су оболеле од короне, неки су на жалост изгубили битку са вирусом али многи су се излечили. Онима који су тренутно болесни желим брзо оздрављење и позивам наше суграђане који то до сада нису учинили, да се вакцинишу како бисмо се што пре вратили у неки нормалан живот, да енергију усмеравамо га пословима и пројектима који су битни за развој привреде и општине.“ изјавио је после ревакцинисања Величковић.

  

Председник Величковић је захвалио свим здравственим радницима и радницима других колектива који су укључени у процес вакцинације, на уложеном труду и изузетном раду и позвао све грађане да буду одговорни према себи и својим ближњима и да се заштите од корона вируса вакцинисањем.
„Вакцинација се одвија планираним током. Тренд је у порасту последњих десетак дана с обзиром да се имунизација спороводи и без пријаве у нашим месним заједницама. Успели смо да обиђемо седамнаест месних заједница, данас су мобилне екипе у Брестовцу и Карбулову а сутра ће бити у Поповици и Трњану тако да ће се тај први круг вакцинисања по месним заједницама привести крају, у координацији нашег Штаба и здравствених радника, до краја следеће недеље. Сигурно ће бити потребно обићи села још једном, с обзиром да није свуда било довољно вакцина за све заинтересоване мештане. По новим списковима који се раде темељно, могу да изјавим да ћемо за сваког нашег суграђанина који жели да се вакцинише обезбедити вакцине.“ изјавио је медијима председник Величковић и додао да му је драго што је данас био у прилици да обиђе и привремени пункт за вакцинацију у највећем неготинском колективу и да на тај начин помогне, имајући у виду значај привреде и рада ове компаније.

  

„Целокупно пословање наше фирме базира се на људима, они су наше највеће богатство и самим тим тежимо и да остану здрави. Ово је један од начина да људе едукујемо у том правцу да је здрав човек оно што је најбитније, и да они овде кад дођу буду безбедни.“ истакла је данас Маја Радуловић заменик директора „Еликсир“ Прахово.
На територији општине Неготин до сада је вакцинисано око 14 процента становништва што није мали проценат, имајући у виду колико се наших људи налази у иностранству.

  

„Ми смо у суштини задовољни процесом вакцинације која протиче добро, и могу да кажем да је одзив грађана велики. Ми смо организовали мобилне екипе на више места, у граду на два места у Дому пензионера и Служби епидемиологије Дома здравља а последње две недеље организујемо мобилне екипе које обилазе наша села, у амбулантама затим колективима и домовима за старе.“ истакла је спец. опште медицине, др Биљана Савуљесковић, координатор вакцинације у општини Неготин.
У општини Неготин вакцинисано је 6467 особа а ревакцинисано је 4145 грађанина. Највише грађана је вакцинисано кинеском вакцином 5114, ревакцинисано 3845, Фајзерову вакцину је примило 716 од којих је 300 ревакцинисано, а прве дозе АстраЗенеке и Спутњика В 337, односно 300.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.