Понедељак, 09. Септембар 2024.

ПРЕДСЕДНИК ВЕЛИЧКОВИЋ УРУЧИО УГОВОРЕ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА СМАЊЕЊА ЗАГАЂЕЊА ВАЗДУХА ПОРЕКЛОМ ИЗ ИНДИВИДУАЛНИХ ИЗВОРА

Председник Владимир Величковић уручио је данас 34 уговора за реализацију пројеката смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора који се односе на набавку и замену постојећег ложишта на дрво, угаљ или лож уље, енергетски и еколошки ефикаснијим ложиштем на дрвну биомасу за домаћинства на територији општине Неготин.
 
 
 
„Нама је драго што сваке године почев од 2022.године када само расписали први конкурс ове врсте, имамо све више заинтересованих који желе да промене котлове на чврсте енергенте котловима на дрвну биомасу који мање загађују животну средину. Износ субвенције је ове године износи око 57 процената с обзиром да је ове године више пријављених. Апелујем на суграђане да прате позиве и пријаве се на овај, као и на конкурс који ћемо расписати ускоро захваљујући подршци Министарства енергетике а тиче се мера енергетске ефикасности. За ове мере Општина и ресорно министaрcтво ће издвојити по 12 милиона динара, како би свим нашим суграђанима који конкуришу са потпуном документацијом, изашли у сусрет.“, поручио је председник Величковић.
 
 
 
Укупна вредност средстава износи пет милиона динара, учешће Министарства за екологијy изноcи четири милиона док је Општина Неготин издвојила милион динара.