Уторак, 07. Децембар 2010.

Председник Скупштине општине Неготин посетио наше земљеке у Бечу

2996_1.jpg

Да Општина Неготин негује тесне везе са својом дијаспором широм Европе најбољи доказ за то је да општински званичници редовно посећују земљаке изван отаџбине. Председник Скупштине општине Неготин, магистар Милан Уруковић боравио је протеклих дана у Бечу.

Он је најпре у петак присуствовао "Вечери Самариновчана" који редовно одржавају овакве манифестације ради помагања родном крају. Том приликом Уруковић је упознао земљаке са актуелном ситуацијом у општини, пројектима и могућностима за инвестирање. У суботу увече био је почасни гост приредбе СКУД-а "Карађорђе" из Беча, Бројаница 2010.

2996_2.jpg

Боравак у Бечу Уруковић је завршио посетом најстаријем нашем клубу у Аустрији, Јединству из Беча. У разговору са председником Јединства Златком Милорадовићем и секретаром Драганом Никуцићем, Уруковић и Горан Николић, један од најугледнијих привредника из Неготина размотрили су могућности сарадње. Уруковић је овом клубу, поводом четири деценије постојања, предао пригодне поклоне општине Неготин.

Уруковић је том истакао да општина Неготин негује тесну везу са дијаспором, која је значајна јер око 15.000 живи у Европи, а од тога 10.000 у Аустрији. Он је навео да је у току поступак отварање канцеларије за дијаспору при општинском већу, што ће даље допринети јачању веза са земљацима у иностранству.