Субота, 05. Март 2016.

Председник општине са сарадницима обишао Зелену пијацу

Председник општине Неготин, Јован Миловановић, са својим сарадницима, обишао је у суботу реконструисану зелену пијацу у Неготину. Реконструкција зелене пијаце трајала је готово три године, али је пројекат успешно завршен и добио је употребну дозволу.

  

“Осим грађевинских проблема који су се јављали приликом извођења радова, било је проблема и око размештаја тезги, цене закупа тезги, као и Правилника о пијацама. Ту смо да све проблеме евидентирамо и у сарадњи са грађанима их решавамо. За време данашњег обиласка свих оних који су учествовали у изградњи пијаце, добили смо позитивне оцене на све што је до сада овде урађено. Оно што је битно да су грађани општине Неготин добили један леп и уређени простор који треба да профункционише по одређеним правилима јер је у интересу свих нас да зелена пијаца буде чиста и уредна“  - рекао је председник општине Неготин приликом обиласка пијаце.

  

Објекат, који се простире на око 1300 квадрата, предат је на управљање ЈКП “Бадњево” , које ће се по речима директора Голуба Рајића, понашати као добар домаћин и максимално се залагати да пре свега чисто изгледа. Приликом обиласка пијаце, продавци су изнели неколико примедби, које ће по речима Рајића бити уважене и  обухваћене Одлуком о пијацама или пијачним редом, јер је интерес свих да све буде уређено како треба.

  

На прве две лицитације од укупно 270 тезги издато је око 65 одсто , док је у млечној хали издато око 60 одсто витрина за сир и друге производе. До краја месеца биће расписана још једна лицитација за закуп преосталих тезги и витрина, као и за закуп 400-500 квадрата пословног простора.

  

“Оно што је остало су локали, треба дефинисати цену локала и магацинског простора. Након сагласности оснивача, Општине Неготин расписаћемо лицитацију и покушаћемо да продавцима пластике, као сталним корисницима да понудимо наменски три локала који су слободни, два локала су за слободне намене,не бисмо дефинисали шта би се у њима продавало, а последњи локал је намењен за ресторан. На лицитацији би био и пословни простор који је на самом улазу који би био за продају цвећа, значи за цвећаре. Други пословни простор је предвиђен за пијачну управу, а у обавези смо да обезбедимо и простор за инспекције” – рекао је између осталог Голуб Рајић, дирецтор ЈКП “Бадњево”.

   

Рајић је најавио да ће у најскорије време бити окречени и стари локали на пијаци, а да ће простор на паркингу на коме се налазе старе тезге бити очишћен и доведен у првобитно стање. Један део паркинга планиран је за кориснике који су закупили тезге и они ће добити посебне пропуснице за паркирање возила, како не би плаћали паркинг простор. Други део користиће сви потрошачи, а аутомобилима неће више моћи да се улази у пијацу. Све ово је дефинисано Одлуком о пијацама и Пијачним редом.

Пијаца ће у летњем  периоду радити од 5.30 до 20 часова, а у зимском периоду од 6.30 до 17 часова, од понедељка до суботе.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.