Петак, 04. Март 2016.

Председник општине обишао МЗ Буковче

Добра сарадња локалне самоуправе и савета месне заједнице Буковче резултирала је обимним инфраструктурним радовима и у овом крајинском селу.  Председник општине Неготин, Јован Миловановић, посетио је данас ову месну заједницу и заједно са члановима савета месне заједнице обишао објекте и локације на којима су изведени радови.  

„Започети су радови на Дому културе, где су извршени лимарски радови ради санације процурења којим се угрожава објекат. У току ове године наставићемо радове на Дому културе, видите да је у лошем стању и ми морамо да га доведемо на један пристојан ниво. Радови су изведени и на спортској инфраструктури, на терену за фудбал. Током прошле године реконструирани су атарски путеви, до истог нивоа финансијских средстава као и у осталим месним заједницаа. Такође је урађено и  тампонирање улица у селу, које су биле у најгорем стању. Наставићемо добру сарадњу са саветом месне заједнице Буковче да би решавали проблеме које ова месна заједница има, а они су изражени пре свега у водоснабдевању, али и лошем  стању путне инфраструктуре и улица у самом селу“ – истакао је Јован Миловановић приликом постее Буковчу.

Из буџета Општине Неготин за месну заједницу Буковче издвојено је око 5 милиона динара, од чега 335.400 динара за реконструкцију атарских путева, 400 000 динара за насипавање и тампонирање улица у селу, 483.295 за лимарске радове на Дому културе и  за уредјење спортског терена 393.550 динара. Радове у овој месној заједници омели је и блокада рачуна за чију деблокаду су такође издвојена средства из буџета локалне самоуправе.   

„Оно што је омело да се у већем обиму изведу овде радови јесте блокада рачуна месне заједнице на основу судског процеса који је био покренут раније, тако да смо морали да издвојимо 3,5 милиона динара да одблокирамо рачун. Жао ми је што смо морали толики износ да издвојимо за ту намену, али би рачун остао у блокади и били би онемогућени да даље нормално функционишемо и финансирамо будуће радове“ – каже Миловановић.   

По речима Воје Баланесковића, председника савета МЗ Буковче, ови радови су много значајни за мештане, а као највећи проблем истиче водоснабдевање.

„Нама је најбитније водоснабдевање. Још од осамдесетих година имамо пројекте, урађена су два пројекта, уложене су велике паре, око 35.000 евра, али је то пропало. Сада покушавамо да нађемо те пројекте да би кренули са радом. Мислимо да би за нас било најбоље да воду добијемо из Неготина. То нам је најбитније, после ћемо да  видимо са асфалтирањем улица и друго“


Месна заједница Буковче има око 500 домаћинстава и око 1400 становника, од чега је половина на привременом раду у иностранству.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.