Среда, 30. Октобар 2013.

Председник Општине Неготин на пријему у Амбасади Србије у Бечу

На пријему који је за мр Милана Уруковића, председника Општине Неготин и још 11 српских градоначелника, у Амбасади Републике Србије у Бечу приредио амбасадор Пера Јанковић оцењено је да Србија има квалитетне и профитабилне производе и да се налази на добром путу да поново постане регионални индустријски центар. Градоначелници су изразили очекивање да би српски производи у Аустрији могли заменити робу коју ова земља увози из других држава, а Амбасадор Србије је обећао да ће Амбасада у Бечу радити у циљу да још више инвеститора из Аустрије додје у Србију да улаже.
Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин оценио је да је посета Бечу врло успешна и да се конкретни резултати могу очекивати у предстојећем периоду.


"У Бечу живи и ради преко 10.000 Крајинаца и они су наша спона са привредом и институцијама Аустрије. На састанку у Привредној Комори Беча, са Габријелом Фирер, шефицом одељења за међународне односе, као и Андреасом Лаунером шефом Дирекције за међународне односе града Беча сагледали смо могућности за сарадњу у области привреде и то пре свега пољопривреде, енергетике и туризма. Наши саговорници прихватили су наш позив да посете Србију и доведу аустријске привреднике. Комплетну логистику на плану сарадње са аустријским привредницима обећао нам је и амбасадор Србије у Бечу Пера Јанковић, на пријему који нам је приредио у Амбасади Републике Србије" - истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.


Српску делегацију која од понедељка борави у Бечу предводи Драган Марковић, Палма градоначелник Јагодине, а поред челника још 11 општина и градова и представника политичких партија, чини и 540 студената.


На пријему у Амбасади Србије у Бечу, Драган Марковић је указао да се градоначелници, који су допутовали у Беч боре да привуку инвесторе у своје општине и градове. С тим у вези он је замолио амбасадора да у свом раду помогне подстицају привреде свих региона Србије.

"Амбасада има велики значај по економске односе две земље. Тамо где имамо амбасаду, фирме које желе да инвестирају имају на лицу места где да се информишу" - објаснио је Марковић оценивши да је добро и што је неколико европских функционера дошло у Србију да помогне да се убрза пут у ЕУ.

Амбасадор Јанковић указао је да су аустријске фирме, којих у Србији има 440, почеле да долазе још током 90-тих година, што показује њихово интересовање за наше тржиште.