Петак, 20. Јун 2014.

Председник и заменик председника општине Неготин обишли поплављена подручја

Јован Миловановић, председник општине Неготин и Надица Васић, заменица, обилазили су јуче, до касно у ноћ, поплављена подручја на територији општине Неготин.

У изјави за медије председник је истакао да поред обилних падавина, велики удео у изливању река и канала има и дугогодишња небрига надлежних на њиховом одржавању. 

Након изливања Сиколске и Чубарске реке, услед нагомилавања растиња и дрвећа, из истог разлога дошло је и до изливања Јасеничке реке код Србова.

Председник општине је истакао да је одмах по добијању информације о повећању водостаја и изливању река, покренуо надлежне службе, које су требале да прате ситуацију на терену и издао им налог да предузму одговарајуће мере. Код Милошева је дошло до пробијања насипа на Јасеничкој реци и до плављења одређене територије, али су одмах ангажоване грађевинске машине које су одмах извршиле поправку насипа. 

Он је такође рекао да ће на седници Штаба за ванредне ситуације, од надлежних служби  тражити да се изложи конретан план шта ће се предузети у случају нових падавина и повећања водостаја.  

Током обиласка Србова, председник Миловановић, је разговарао и са мештанима ове месне заједнице, чија су домаћинства али и пољопривредно земљиште поплављени услед изливања Јасеничке реке.

 

Прилог ТВ Транс