Субота, 16. Март 2019.

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НА РОГЉЕВАЧКИМ ПИВНИЦАМА


Председник Републике Србије Александар  Вучић данас обилази Борски округ, у оквиру кампање  „Будућност Србије“. Посету нашој општини, у пратњи Бранислава Недимовића, министра пољопривреде и  Зорана Дробњака, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ започео је обиласком Рогљевачких пивница где га је дочекао Владимир Величковић, председник Општине Неготин са сарадницима, затим неготински винари и домаћини из Рогљева.

  

Председник Вучић је приликом обиласка неколико пивница  најавио улагања  каквих није било последњих седамдесет година.„Уложићемо 5 до 7 милиона евра у све путеве између Смедовачких,Рогљевачких и Рајачких пивница, правићемо одморишта и аутопаркове. Желимо да уредимо све путеве, и за Рајац свакако водовод и канализацију,  а одмах иза тога радиће се пројекат за водовод за Рогљевачке  и Смедовачке пивнице. Променићемо изглед овог дела Неготина и покушати да део људи остане овде да живи и да могу да зарађују добро. То је нешто што није био случај у претходних седамдесет година. Ја ћу до октобра најкасније, да дођем,  да обиђем све, да видим шта је то што смо урадили. Радићемо и додатно путеве и  две деонице које су лоше на путу Неготин – Зајечар. 12,5 километара је већ у плану. Да вам пут изгледа као писта код оног дела ка Зајечару где се одваја пут за Бор.“ истакао је председник Вучић.

  

Председник Александар Вучић је разговарао са представницима Удружења винара са географским пореклом „Неготинска Крајина“ и  власницима пивница у Рогљеву.