Понедељак, 19. Аугуст 2013.

Предрагу Рајковићу плакета Неготина

Седамнаестогодишњем Неготинцу, Предрагу Рајковићу, голману омладинске репрезентације Србије, једном од најзаслужнијих играча за освајање златне медаљу на европском првенству у фудбалу у Литванији, плакету Неготина за посебан допринос у развоју и афирмацији општине уручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

Предраг Рајковић је први Неготинац икада који се окитио европским златом, један је од најзаслужниијих што је фудбалска репрезентација Србије по први пут у историји стигла до европског трона и увек са поносом истиче да је из Неготина чиме је постао прави амбасадор родног града не само у Европи већ и читавом свету, истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин приликом доделе једног од највиших општинских признања, плакете града.

- Свим Неготинцима је срце заиграло када си одбранио два пенала у полуфиналном мечу, постао си прави херој и ми се поносимо тобом. Поносни смо и зато што си, после Митра Мркеле најмлађи фудбалер који је наступио за фудбалску репрезентацију. Желимо ти да каријеру наставиш овако успешно како си и започео и да никад не заборавиш ФК“Хајдук Вељко“ у којем си направио прве фудбалске кораке – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

Предраг се на пријему организованом њему у част појавио са својом породицом, мајком Љупком, оцем Сашом, иначе дугогодишњим голманом ФК“Хајдук Вељко“, сестром Недом и деком Љубомиром.

Дечачки симпатично, али фудбалски врло зрело за своје године, захвалио на подршци својој породици, суграђанима и руководству општине Неготин.

- Од евроског злата променило се много тога, људи ме препознају на улици, честитају, траже да се фотографишу са мном, прогнозирају ми блиставу каријеру. Све је то лепо и пријатно. За сада међутим остајем у ФК „Јагодина“, а касније не знам, видећемо – поручује млади Неготинац.

Иначе, младом Рајковићу ово није првио општинско признање. Препознајући будућег шампиона, Општина Неготин доделила му је 2010. године повељу града, признање које се додељује младим и талентованим Крајинцима за изузетан допринос у области образовања, културе и спорта.