Понедељак, 05. Март 2018.

Праћење пораста нивоа речних токова на територији општине Неготин

На основу наредбе команданта штаба, ради увода у стање нивоа водотокова на територији општине Неготин услед топљења снега и могуће појаве поплава, тим за ЗиС од поплава који чине Веско Лукић (ЈП СРБИЈАВОДЕ РЈ НЕГОТИН) и Зоран Траиловић, начелник Општинског штаба за ванредне ситуације обишао је  реке Тимок и Јасеничку реке.

 
 
Утврђено је  да код Сиколске реке нема промена, Тимок код Рогљева је у порасту али нема изливања, Тимок код Ковилова у порасту, постоји опасност код  једног дела пута који је у депресији где може дођи до плављења. Ниво Тимока код Александровца  и Црномаснице је у порасту. И  Јасеничка река у благом порасту. 

 
 
Путни правци у Тимочком делу су проходни, појаве воде на коловозу има код раскрснице Црномасница-Браћевац у дужини од 100 метара, услед  топљења снега и плављења дела пута који је у депресији. Воде на путу има 5 до 10 цм.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.