Петак, 04. Аугуст 2017.

Пожари на територији општине Неготин

Данас су букнула два велика пожара на улазу у Видровац и на површини 20 хектара на путу за Дупљане. Екипе ВСЈ Неготин и ХЕ „ЂЕРДАП 2“ и мештани успели су да локализују пожаре а материјална штета ће бити тек утврђена. Повређених није било иако је ватрена стихија стигла до самих дворишта. На пожару који је захватио поља површине око 20 хектара, у атару села Дупљане на гашењу пожара ангажована су два возила и четири ватрогасаца. У току је гашење пожара у атару села Уровица који је плануо још у среду 2.августа у поподневним сатима. Очекује се помоћ Ватрогасно-спасилачке јединице Кладово.

  

Пожар који је букнуо  у четвртак 3. августа у 21,15 часова у селу Брестовцу угашен је један сат после поноћи интервенцијом екипа Ватрогасно-спасилачке јединице из Неготина и Зајечара. Горела је сува трава на око 50 хектара. Повређених није било а изгорео је напуштен објекат старије градње. 

  

Екипа ВСЈ Неготин интервенисала је синоћ и за два сата угасила пожар који је захватио ливаду од 4 хектара на периферији Неготина. Припадници ВСЈ Неготин синоћ су интервенисали у атару села Уровица на гашењу пожара који је захватио макију на површини од око 15 хектара. Пожар је локализован у 21, 20 часова а у гашењу су поред припадника ватрогасне службе учествовали и мештани Уровице и радници ЈП „Србија шуме“. Синоћ је интервенисано на гашењу пожара на отвореном у атару села Видровац.

  

Због екстремних температура и услова  моле се грађани да се придржавају препорука надлежних служби, да служби ВСЈ Неготин на број 193 јаве уколико  примете пожар и да тренутну ситуацију схвате крајње озбиљно.