Петак, 14. Јул 2023.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА САНАЦИЈУ КРОВА ДОМА КУЛТУРЕ

Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и заменик председника Општине Неготин, Богдан Гугић, потписали су данас уговор за реализацију пројекта санације хидроизолације равног крова Дома културе Стеван Мокрањац, у вредности од 2.447.389 динара. Општина Неготин је једна од 29 локалних самоуправа у којима је кабинет министра за равномерни регионални развој подржао реализацију 31 пројекта.

 

 

 


„На овај начин подржаћемо наставак организовања важних међународних манифестација, попут фестивала „Мокрањчеви дани“, али и различитих позоришних, ликовних, музичких, издавачких и образовних делатности за које у Неготину постоји велико интересовање, а о чему сведочи више од 150 реализованих пројеката и преко 23.000 посета у претходној години. Установе попут домова културе, заузимају централну и најзначајнију позицију у креирању друштвеног и културног амбијента сваке општине, због чега је изузетно важно да помогнемо и подржимо њихове активности и услове за даље функционисање.“ , изјавио је након свечаног потписивања уговора министар Ђерлек.

 


Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин је поливалентан центар који организује све врсте културних дешавања, почев од области аматеризма до професионалних програма у култури и из тог разлога је инвестиција која ће бити реализована, уз подршку кабинета министра за равномерни регионални развој веома значајна за нашу општину.

 


„Санацијом крова Дома културе ће бити решен велики проблем који свакодневно утиче на функционисање запослених у овој установи, повећана енергетска ефикасност, али и безбедност, како запослених, тако и посетиоца.“, истакао је заменик председника Општине Неготин, Богдан Гугић.

 


Уследио је састанак министра Ђерлека и заменика председника Гугића у кабинету председника и обилазак Дома културе у коме ће бити спроведена инвестиција. Укупна вредност пројекта Општине Неготин износи 3.716.084,00 динара са ПДВ-ом, а учешће локалне самоуправе у реализацији ове инвестиције износиће 1.268.695 динара.