Петак, 27. Мај 2011.

Потписан уговор за израду пројектне документације

3218_1.jpg

У Неготину је јуче потписан уговор између ЈКП „Бадњево“ и аустријске фирме AWE из Leobersdorfa у Аустрији о изради пројектне документације за реконструкцију постројења за пречишћавање отпадних вода. Уговор је испред ЈКП „Бадњево“ потписао директор Чедомир Банковић док је испред аустријске фирме уговор потписао Владимир Банфић шеф пројектног тима.

   3218_2.jpg

Републичка дирекција за воде Србије при републичком министарству трговине, водопривреде, шумарства  и пољопривреде одобрила је општини Неготин почетком ове године средства у износу од 5.600.000 динара    за израду ове пројектне  документације што је 80 одсто укупне вредности, док ће остатак обезбедити општина Неготин. Поступком јавних набавки велике вредности за израду пројектне документације изабрана је ова аустриска фирма која ће према уговору неопходну документацију израдити до краја ове године.

3218_3.jpg

Након израде неопходне пројектне документације предстоји изналажење финасијских средстава за реконструкцију постројења за пречишћавање отпадних вода, а тиме ће се како су нагласили представници власти неготинске локалне самоуправе, спречити даље изливање отпадних вода у мелирациони канал и загађивање око десетак хиљада хектара обрадивог земљишта, као и загађење Дунава.

3218_4.jpg