Петак, 11. Децембар 2015.

Потписан уговор о реализацији пројекта “Моја друга тета”

Општина Неготин потписала је јуче са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Уговор о реализацији пројекта “Моја друга тета”. Укупна вредност пројекта је 1 150 000 динара, од чега министарство финансира   973 796 динара.

 

Пројекат подразумева увођење услуге помоћи у кући за децу и младе са сметњама у развоју на територији општине Неготин. Пројектне активности ће трајати 8 месеци и биће обухваћено 10 корисника о којима ће бринути четири сертификоване неговатељице. 

Партнер на пројекту, који ће реализовати услугу је Удружење “Дуга” које се у нашој општини бави особама са сметњама у развоју. 

Потписивању уговора са општинама присуствовао је и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је том приликом поручио да влада ни у наредном буџету неће смањивати социјална давања ни за један једини динар. Такође је нагласио да ће се конкурс попут тог, у који је уложено 50 милиона динара, поновити и идуће године, али са, далеко већим средствима. 

На Конкурс за доделу средстава за финансирање пројеката за развој услуга социјалне заштите у 2015. години, који је расписало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пријавило се 60 локалних самоуправа, а Министарство је подржало 43, међу којима је и наша општина.