Понедељак, 20. Јун 2022.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ

Данас је на свечаности приређеној у Голупцу, потписан Меморнудум о разумевању између Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ и седам градова и општине обухваћених пројектом „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“.

  

Потписивању су присуствовали амбасадор Емануеле Жиофре, шеф Делегације ЕУ у Републици Србији, Јадранка Јоксимовић, министар за европске интеграције, Јелена Миленковић- Орлић, помоћница министра за трговину, туризам и телекомуникације, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Бошко Ничић, градоначелник Зајечара, Драган Поповић, председник Општине Мајданпек, Саша Николић, председник Општине Кладово, Јован Беч, градоначелник Смедерева, Драган Милић,  председник Општине Велико Градиште и Марко Стојаковић, заменик председника Општине Голубац.   

  

Меморандум о разумевању обухвата улагање бесповратних средстава из фондова Европске уније и Владе Савезне Републике Немачке у осам пројеката усмерених на развој и унапређење туризма и очување културног наслеђе у источној Србији и Доњем Подунављу, у вредности од 650.000 евра.


Бесповратна средства које је Општина Неготи,ну оквиру пројекта „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, добила биће реализована кроз изградњу мокрог чвора у родној кући Стевана Мокрањца (60.000 Е ), реновирање Туристичког информационог центра (20.000) и унапређење маркетинга и промоције, кроз традиционалне канале и у дигиталном окружењу -19.000 Е. Укупна вредност пројекта износи 99.000 евра. У пројекат су укључени и Туристичка организација Неготин, Музеј Крајине и Регионална агенција за развој Источне Србије (РАРИС).

Његова екселенција Емануеле Жиофре, шеф Делегације ЕУ у Србији, у оквиру своје посете источној Србији боравиће сутра у општини Неготин где ће разговарати са Владимиром Величковићем, председником Општине Неготин, и обићи родну кућу прослављеног композитора Стевана Стојановића Мокрањца.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.