Среда, 06. Октобар 2021.

ПОСТАВЉЕН НОВИ ВОД ОД МАЛЕ КАМЕНИЦЕ КА ДУПЉАНУ

Екипе Електродистрибуције Тимок ових дана ангажоване су на постављању нове електромреже од Мале Каменице ка Дупљану, чиме ће се отклонити вишегодишњи проблем у снабдевању електричном енергијом који имају мештани ових села. Вредност радова износи 15 милиона динара.


 
„Општина Неготин је пета по површини у нашој земљи и самим тим електромрежа је веома дуга и износи 2,5 хиљаде километара. Имамо доста проблема са високо и нисконапонском мрежом на територији целе наше општине. У сарадњи са Електродистрибуцијом Тимок Зајечар у последње четири године смо доста тога поправили али морамо бити свесни да много тога нам предстоји имајући у виду да се у претходне две деценије није толико издвајало средстава за наш крај. Желим да похвалим Електродистрибуџију Србије, с обзиром да сам упознат с којим се проблемима суочавају. Ово је била рак рана више деценија, било је много проблема, испада,тј прекида у снабдевању електричном енергијом, народ је остајао без струје и сматрамо да се новим водом који спаја Малу Каменицу и Дупљане решава тај проблем. Претходних година се радило у Карбулову и Уровици, ове године смо одрадили мрежу до пумпи и изворишта тако да мештани Јабуковца више немају проблема у водоснабдевању. На нашу иницијативу ЕПС је уложио преко 40 милиона динара у високонапонску мрежу у том делу општине који је био у веома лошем стању.“ истакао је приликом обиласка терена у Дупљану, Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


 
Величковић је најавио и радове на електромрежи у месним заједницама Јабуковац и Вратна. У Јабуковцу предстоји постављање далековода Вирови кога нем анатерену већ само на карти. До краја године екипе Електродистрибуције радиће на спајању изворишта са новом мрежом у Уровици, да би се обезбедило стабилно снабдевање водом. Вредност радова износиће 1,1 милион динара.