Среда, 15. Јун 2016.

Посета амбасадора СР Немачке Неготину

Немачки амбасадор у Србији Аксел Дитман и председник општине Неготин Јован Миловановић обишли  су данас топлану „Вељко Влаховић“ где су сумирани резултати заједничког улагања Владе Савезне Републике Немачке и општине Неготин.

  

 „Данас сам разговарао са председником општине Неготин Јованом Миловановићем и директором ЈКП „Бадњево“ Неготин. Моји утисци су врло добри, овде је урађена рехабилитација топлане. То је веома важан пројекат у склопу Немачко-Српске развојне сарадње. Пројекат је веома важан, ми смо овде уложили око 400 000 евра за нове котлове, нове цеви и подстанице,“ истакао је амбасадор Дитман.

  

Посредством КfW банке Влада Савезне Републике Немачке је у ЈКП„Бадњево” Неготин до данас уложила око 400 000 евра у модернизацију система даљинског грејања на подручју општине Неготин. Из општинског буџета у ове сврхе истовремено је издвојено додатних 76 500 евра.
 „Ова улагања довела су до знатних уштеда. На деоницама где су постављене нове цеви губитака воде скоро да нема, док је за загревање овог подручја сада потребно 20 одсто мање мазута него раније. Надамо се да ћемо ући и у пету фазу пројекта у којој је планирано спајање Здравственог центра у Неготину на даљинско грејање,“ истакао је Joвaн Миловановић, председник општине Неготин.

  

Циљ овог пројекта је унапређење енергетске ефикасности даљинског система грејања у Неготину и обезбеђивање поузданог и квалитетног грејања за стамбене и пословне објекте уз смањење трошкова и утицаја на животну средину.