Среда, 26. Јун 2019.

ПОРОДИЧНИ ПРИРУЧНИК ЗА ПОНАШАЊЕ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА

ПреузмитеПОРОДИЧНИ ПРИРУЧНИК ЗА ПОНАШАЊЕ У ВАНРЕДНИМ  СИТУАЦИЈАМА

На другој ванредној ванредној седници Штаба за ВС, члановима Штаба за ВС је представљен Породични приручник за понашање у ванредним  ситуацијама. Овај Приручник је издао и објавио ОЕБС заједно са  МУП-ом, Сектор за ванредне ситуације.

Чињеница је да је у последњим годинама вишетруко повећан број катастрофа у свету, као и разарајући ефекат које имају на друштво и околину.

Сврха овог Приручника је да помогне становништву и свакој породици као универзалној људској заједници, у томе како да се припреми, реагује и како да сарађује са спасилачким екипама када се ванредна ситуација догоди, јер уколико су појединац и заједница свесни могућих опасности и ризика у својој околини, уколико се зна како и где се могу добити информације, како се може организовати у критичним моментима, наш живот и живот наших породица биће безбеднији.

Сходно свему наведеном, препорука је Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин да грађани општине Неготин, уколико имају услова за то, прочитају и преузму овај Приручник са званичног сајта општине Неготин или а заинтересовани грађани који немају приступ интернету и сајту општине, могу преузети овај Приручник у штампаној форми у згради општине Неготин, Трг Стевана Мокрањца бр.1, канцеларија бр. 106 на II. спрату.

НАПОМЕНА: Циљ објављивања овог Приручника је едукација и обука становништва општине Неготин, упознавање са основним елементима заштите и спасавања који могу помоћи да се савкодневни живот учини бољим и безбеднијим за своју породицу и заједницу, како у месту у ком живимо, тако и у местима где радимо и често боравимо.