Четвртак, 14. Април 2016.

Поплављеним пољопривредним газдинствима подељени пакети помоћи за пролећну сетву

Пољопривредним газдинствима која су претрпела штету у поплавама 2014. године подељени су пакети помоћи за пролећну сетву. 

Сто четрдесет пољопривредних произвођача преузело је 56 000 килограма  ђубрива НПК 15:15:15, 194 џака кукуруза, 200 кг семена црвене детелине и 660 кг семена луцерке.

Поделом  пакета помоћи, Европска унија у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и општином Неготин, помаже опоравак малих пољопривредних домаћинстава.

Према прикупљеним пријавама  315 произвођача ће добити помоћ током ове године, нико од произвођача који је поднео пријаву није одбијен. Расподела пакета помоћи вршиće se у више фаза током 2016.године, зависно за које пакете помоћи су се пољопривредници изјаснили приликом попуњавања захтева у новембру и децембру 2015.године. Сви пољопривредници који су попунили и предали наведени образац добиће пакете помоћи. Сада је била расподела само за оне који су добили пакете за пролећну сетву. Остали ће своје право остварити касније током године, зависно од пакета који им је припао. Сви ће бити благовремено обавештени када буде испорука тих пакета помоћи.