Петак, 21. Април 2017.

Помоћ пољопривредним произвођачима

Пољопривредници са територије општине Неготин и још шест општина источне Србије, који су у елементарним непогодама 2014. године претрпели штету на усевима и опреми, испоручена је сточна храна из донације Европске Уније у оквиру програма помоћи поплављеним подручјима у Србији.

 

Укупно 70 домаћинстава из Неготина која до сада нису добила помоћиз средстава ЕУ, добили су данас 22 тоне концентрата - 320 кг концентрата за исхрану крава, свиња или кока носиља по домаћинству.Испорука сточне хране уједно означава и завршетак програма помоћи Европске уније малим пољопривредницима из поплављених подручја.


Рачунајући и ову испоруку, од пролећа прошле године, 434 пољопривредника са територије општине Неготин, добило је од Европске уније 13 тона семена и 93 тоне ђубрива, 3.900 садница воћа, 50 тона сточне хране, 35 кошница, 8 пластеника, 10 пумпи за наводњавање и једну пољопривредну машину, укупне вредности 82 хиљаде евра,  док је обуке из адаптације пољопривредне производње на климатске промене прошло је 134 пољопривредника из неготинске општине.


Програм помоћи ЕУ малим пољопривредницима спроводи Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО) у сарадњи са локалним самоуправама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.