Уторак, 19. Децембар 2017.

Помоћ наугроженијим породицама

Општина Неготин у сарадњи са Црвеним крстом Неготин почела је поделу пакета помоћи најугроженијим породицама на територији општине Неготин. До краја недеље биће подељено 850 пакета помоћи. Средства за набавку пакета обезбедила је општина Неготин.

 

У сарадњи са Црвеним крстом, општина Неготин обезбедила је пакете помоћи за најугроженије породице са територије наше општине, који ће бити подељени у току ове недеље. Првих 130 пакета подељено је у великој сали Скупштине општине Неготин, док ће преостале активисти неготинске хуманитарне организације поделити на терену.  

 

„Ребалансом буџета општина Неготин је одвојила средства како би помогла најугроженијим породицама у нашој општини. Пакете, који садрже основне намирнице за живот и чија је вредност око 1000 динара, добиће 850 породица и ја се искрено надам се да ће ова помоћ итекако добро доћи људима који су социјално угрожени. Ми се и на овај начин трудимо да колико толико помогнемо овим људима и то ћемо чинити и у будућности. Знамо да је ово је мало, али њима пуно значи.“ – истакла је Мерлина Селенић, члан Привременог органа општине Неготин.

Део намирница за хуманитарне пакете издвојио је и Црвени крст из својих залиха. Захваљујући волонтерима ове хуманитарне организације, пакети  су упаковани, а до краја недеље они ће помоћи и у дистрибуцији.

 

“Ребалансом буџета добили смо додатна средства за набавку најосновнијих животних намирница за ове пакете, а ми смо из својих залиха додали конзервирану храну и средства за хигијену и ја верујем да ће нашим најугроженијим суграђанима ово користити. Данас смо поделили 130 пакета породицама из града, али колико видим биће ту још додатих породица, које су се накнадно јавиле, а остале пакете поделићемо до краја недеље. Захвалила бих овом приликом општини Неготин, председнику Величковићу и Мерлини Селенић, што су нам омогућили да реализујемо ову актвиности, као и мојим драгим волонтерима које ја изузетно обожавам и који су дали велики допринос у овој акцији.”  - изјавила је Љубица Маринковић, секретар Црвеног крста Неготин. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.