Среда, 29. Мај 2013.

Пољопривредни факултет у Неготину

Свршени средњошколци већ наредне школске године моћи ће у Неготину да студирају на Пољопривредном факултету, смеру за ратарство и повртарство универзитета EDUCONS из Сремске Каменице. Уговор о пословном повезивању општине Неготин и универзитета EDUCONS, чиме је практично озваничен почетак рада одељења Пољопривредног факултета у Неготину, потписали су мр Милан Уруковић, председник општине и проф др Александар Андрејевић, ректор универзитета EDUCONS.

Будући студенти, на Пољопривредном факултету у Неготину моћи ће да се упишу на основне академске и мастер студије. Иначе, сви студијски програми универзитета EDUCONS су акредитовани и лиценцирани.

„Имајући у виду да је општина Неготин пољопривредни крај и да имамо дугу традицију едуковања пољопривредних стручњака у школи у Букову која је основана пре 122 године, а са жељом да свим нашим суграђанима омогућимо да, без одласка у велике универзитетске центре, стекну основне и академске студије из ове области, одлучили смо да са универзитетом Едуцонс започнемо сарадњу са циљем да у Неготину отворимо Пољопривредни факултет“ – истакао је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.

За упис у прву годину студија већ у предстојећем уписном року биће отворен конкурс за 35 студената.

„Програм свих факултета, па и Пољопривредног, универзитета EDUCONS усклађени су са европским нормативима будући да су наши предавачи врхунски стручњаци у својим областима. Кроз овај пројекат који реализујемо заједно са општином Неготин ми заправо дајемо шансу младима да остану у свом родном крају и ту примене своје знање“ – нагласио је проф др Александар Андрејевић.

Представници универзитета EDUCONS заједно са представницима општине Неготин обишли су и Пољопривредну школу „Рајко Боснић“ где ће се изводити настава и стручна пракса за студенте Пољопривредног факултета.