Петак, 01. Април 2016.

Пола милиона динара за спортску опрему

У великој сали Скупштине општине Неготин  данас је уручена спортска опрема коју је преко Спортског савеза обезбедила Општина Неготин.


Јован Миловановић, председник Општине је, поздрављајући присутне представнике неколико фудбалских клубова, поручио да се након прошлогодишњег усаглашавања са могућностима и законским прописима налазимо на путу опоравка спорта  на територији општине Неготин.

У складу са законском регулативом усвојили смо програме развоја спорта по којој вршимо расподелу средстава за ову годину. За наше клубове ово је једна врста помоћи, подстрека развоја спорта у месним заједницама. У многим месним заједницама почели смо са сређивањем спортских терена, да буде пристојно окружење како би привукли младе да се баве спортом ради здравља и да корисно потроше слободно време.“

 

Програмом расподеле средстава за физичку културу општине Неготин за 2016. годину обезбеђено је 35 милиона динара, 30 милиона за такмичарски, рекретивни и школски спорт а пет милиона за инвестиције у спортске објекте и терене.

 

Општина Неготин је определила у сарадњу са Спортским савезом  500.000 динара за спортску опрему  за 18 клубова по месним заједницама који се такмиче у општинској и окружној фудбалској лиги. У завиуснопсти шат је клубовимабило потребно добили су спортску опрему, дресове, лопте или мреже за фудбалске голове. Веома леп гест општине и надам се да ће и убудуће одвајати средства за клубове а оно што је најбитније ове године  почињемо са планом реконструкције и санације фудбалских игралишта по месним заједницама у зависности од пореба клубова, урадиће се оограде, кућице за резервне играче, свлачионице.“ - истакао је Богдан Гугић, председник УО Спортског савеза Неготин.

 

Данас је спортска опрема у вредности од 30.000 динара уручена фудбалским клубовима из Речке, Сикола, Ковилова, Буковча, Чубре и Тамнича. Претходних дана то је учињено у Смедовцу, Александровцу, Јабуковцу, Малајници, Штубику, Јасеници, Слатини и Уровици.

 

„Село Сиколе има два фудбалска клуба, један у општинској, један у Окружној лиги Бор. Доделом дресова помогнута су оба фудбалска клуба како би наставили такмичење и постигли болљ резултате.  Наше село има пуно младих људи и ми радимо на томе да укључимо што више младих у спорт. Тренутно радимо на довођењу електричне енергије на стадион, како би могли да озаконимо објекат, средимо купатила, свлачионице и просторију за судије. Завршен је пројекат за реконструкцију стадиона у Сиколу и у току су преговори око активности које ће довести до реализације пројекта.“ – каже Војин Станојевић из Сикола. 

Два фудбалска клуба у Сиколу окупљају око педесетак играча, мештана овог села и са културно- уметничким друштвом  окупља највише младих људи. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.