Уторак, 05. Септембар 2017.

Покривање Светосавског дома у Душановцу

Владимир Величковић, председник Општине Неготин обишао је са Мерлином Селенић, помоћницом за развој месних заједница радове на покривању Светосавског дома у МЗ Душановац. Рок за завршетак радова на крову Светосавског дома је двадесетак дана.

  

„ У договору са Владиком тимочким господином Иларионом опредељена су средства за ту намену и за радове на православним црквама и објектима у нашој општини, а укупна вредност издвојена из општинског буџета износи 3 милиона динара. Да би се покрио Светосавски дом у Душановцу поред локалне самоуправе која је учествовала са 800.000 динара, Српска православна црква је издвојила 500.000 динара. Захвалио бих се и Црквеном одбору села Душановац и донаторима из села који су за ове радове прикупили доста средстава.“ - изјавио је медијима председник Величковић.

  

Ове године из општинског буџета издвојена су и средства за молерске и зидарске радове на Храму Свете Петке у Малајници 588.240 динара, израду пројекта санације живописа Српској православној цркви Неготин 250.000 динара, дрвени иконостас цркве у Србову 150.000 динара, санацију темеља и зидова и изолацију од влаге на Манастирској цркви у Вратни 700.000 динара и израду пројекта санације крова на згради Кола српских сестара у Неготину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.