Петак, 30. Аугуст 2013.

Поклон пакети за ђаке прваке

Директори основних школа преузели су данас од поклон пакете са школским прибором и радном свеском „Прварицом“, којима Општина Неготин традиционално дарује ђаке прваке. Пријем за директоре основних школа тим поводом приредили су мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин Драгољуб Ђорђевић, заменик, Дамир Ракић, председник СО Неготин и Радомир Милосављевић, члан Општинског већа задужен за образовање.  Поклон пакети ће првацима бити подељени на свечаном пријему који за њих у свим школама организују ученици старијих разреда. Појединачна вредност поклон пакета је 770 динара, а добиће их сви ђаци прваци који, њих укупно 281, од тога 206 који ће се школовати у градским школама.

Жеља нам је да на овај начин финансијски, бар мало, помогнемо родитељима, али и да најмлађој генерацији школараца од самог почетка укажемо колико се у нашој средини поштује образовање и цене праве вредности, као што су наука, култура, уметност. Млади су наша будућност и ми, као локална самоуправа чинимо велике напоре да их задржимо у општини Неготин, односно да их привучемо да се након школовања врате овде. Ове године први пут смо ђаке генерације наградили летовањем јер сматрамо да ће тако добити додатни подстрек да постигну још више, али и да ће то бити мотив другима да више раде на свом образовању. Наградили смо и добитнике републичких награда и та пракса ће бити настављена и убудуће – истакао је мр Милан Уруковић.

Са циљем да се млади задрже у родним граду, али и селима Општина Неготин ове године знатна средства уложила је у адаптацију школских објеката. Тренутно се у току адаптација школа у Прахову, Душановцу,  Штубику, Слатини, али и градских школа „Вук Караџић“ и „12. септембар“.