Уторак, 18. Септембар 2018.

Подела пакета најугроженијима

У току је расподела 450 пакета Владе Републике Србије за најугроженије сеоске породице, без примања, стара изнемогла лица, социјално угрожене вишечлане породице са више деце или особама са инвалидитетом. Црвени крст Неготин врши дистрибуцију пакета, у складу с добијеним критеријума на основу којих су комисије савета месних заједница сачиниле спискове најугроженијих породица у селима на територији општине Неготин.  Подела пакета, започета 14. септембра, трајаће док се не обиђу све месне заједнице. До сада су пакети подељени у месним заједницама Јасеница, Малајница, Дидићи, Шаркамен, Штубик, Плавна, Сиколе, Поповица, Карбулово, Брестовац и Трњане.


Пакети садрже основне животне намирнице: пакет хране са основним животним намирницама, пакет хигијене и врећицу са 10 кг брашна, укупно по 30 килограма хуманитарне помоћи која ће много значити  социјално угроженим породицама.


Током јула Црвени крст Неготин је за социјално угрожено становништво у граду на основу списка добијеног из локалне самоуправе и Центра за социјални рад поделио пакете које је донацијом обезбедила Општина Неготин и тиме помогао и градским социјално угроженим породицама.