Петак, 29. Септембар 2017.

Подела хуманитарне помоћи најугроженијим породицама

Црвени крст Неготин и ове године реализује акцију поделе хуманитарне помоћи социјално најугроженијим породицама у сеоским месним заједницама. Активисти ове хуманитарне организације данас су посетили месну заједницу Прахово, а подели хуманитарне помоћи прусуствовали су и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, помоћница председника за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница и Богдан Гугић, председника савета месне заједнице Прахово.

  

Имали смо ових дана састанак сапредставницима Црвеног крста Неготин, где је закључено да социјална помоћ која се даје  преко ове хуманитарне организације може да се побољша већим ангажовањем локалне самоуправе. Ми ћемо у наредном периоду морати више пажње да посветимо овој организацији,зато штодо сада то није био случај од странелокалне самоуправе и ја сам био изненађенкада сам то видео. Договорили смо седа у наредној години више посветимо пажњу тој организацијии желимо да помоћ коју дели Црвени крст заиста стигне у руке најугроженијих којима је она најпотребнија.Поделом ових пакета сада координирају председници савета месних заједница, али ћемо у наредном периоду образовати комисија како би што већи број наујгроженијих био обухваћен, ауз нашу финансијску помоћ,која ће наредне године бити много већа,да се обезбеди више средстава са потребе ових људи.“– истакао је Величковић у Прахову.

  

Од 450 пакета хране и хигијене, у месној заједници Прахово подељено је десет. Богдан Гугић, председник савета месне заједнице нагласио је да је свака помоћ овим људима добродошла у овим тешким временима, као и да се нада да ће од следеће године када се општина укључи у акцију она имати већи обим и карактер.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.