Четвртак, 29. Март 2018.

Почињу 45. Сусрети села

Tрадиционална манифестација изворног народног стваралаштва  „Сусрети села 2018.“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, из техничких разлога, уместо 31.марта у Јабуковцу, како је најављено, почеће дан касније, у недељу 01.априла у Кобишници, наступом културно-уметничких друштава “Воја Чурић“ и „Чучук Стана“ из Сикола.

 

За учешће у 45. смотри изворног народног стваралаштва „Сусрети села 2018. године”, пријавило се 10 месних заједница – Јабуковац, Тамнич, Сиколе, Шаркамен, Буковче, Штубик, Кобишница, Чубра, Карбулово и Јасеница.

Последњи сусрет биће одржан 29. априла у  Сиколу, наступима фолклорних ансамбала „Чучук Стана“ и „ Воја Чурић“ из Кобишнице.

Пропозиције такмичења остале су исте. Општина Неготин, као покровитељ манифестације обезбедиће ове године по 70 000 динара за свако културно уметничко друштво, за припрему и организацију, док ће Дом културе „Стеван Мокрањац“ обезбедити превоз учесника и озвучење.

Завршна смотра биће одржана у мају, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин, када ће ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 45. по реду манифестације „Сусрети села“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.